Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tömegkarambol

Tömegkarambol

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Öt autó és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz karambolozott ma reggel a jeges út miatt a 3-as számú főúton Atkár közelében. A balesetben ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, a helyszínelés teljes útzár mellett zajlott.

– Egy kocsi jött előttem, annak így beszitált a háta itt a felüljárónál, olyan 70-80-al jöttem, elvettem a gázról a lábamat, de abban a pillanatban már ment is magától a kocsi, nem tudtam mit tenni – így emlékszik vissza a történtekre a tömegbaleset első sofőrje. Egy menetrend szerinti autóbusz és 5 autó ütközött reggel a jeges út miatt a 3-as számú főúton Atkár közelében.

Az autómentő is csak nehezen tudott elindulni az egybefüggő jégrétegen. A balesetet szenvedett autók kivétel nélkül a jégen csúsztak meg, és hiába próbáltak, nem tudtak megállni, nem tudták elkerülni az ütközést.

– Teljes jégpáncél volt az útfelület, már több baleset történt itt az idők során előttem, és ilyen kivédhetetlen helyzet volt. Inkább a kisebb rossz mellett döntött az ember mondta Füzér Zoltán.

A balesetnél a gyöngyösi rendőrkapitányság szakemberei teljes útzár mellett helyszíneltek.

– A baleset következtében két személy megsérült, de az autóbuszon utazók közül senki nem szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést. A baleset körülményeit a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vizsgálja – közölte Kovács Nikoletta, a rendőrség szóvivője.

A tömegkarambol helyszínén a gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltók munkájára is szükség volt.
Az autójába senki nem szorult be, így a tűzoltóknak áramtalanítani kellett a járműveket, valamint a forgalmi akadályt megszüntetniük.

A Magyar Közút munkatársai nagy erőkkel dolgoztak éjszaka és hajnalban a megye útjain, ám a folyamatosan hulló csapadék nem könnyítette meg a dolgukat.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a vegyes halmazállapotú csapadék miatt egész éjszaka dolgozott 26 géppel. Gyöngyös és környékén az utak járhatóak, vannak sónedves és latyakos, hókásás útjaink főleg fent a Mátrában – közölte híradónkkal Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatósága üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy a balesetek elkerülése érdekében a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek és szánjanak több időt az utazásra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság