Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még mindig csúszik

Még mindig csúszik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ónos eső, jégpáncél. Még mielőtt elolvadt volna a nagy mennyiségű hó, újabb csapadék érkezett, jelentősen megnehezítve az autósok és a gyalogosok dolgát is. Mivel a havat több ingatlan előtt nem takarították el, sok helyen szinte igazi korcsolyapálya alakult ki, ezért az önkormányzat több helyszínre is kivezényelte közmunkásait, akik jeget törtek és a vizet söpörték. A Városgondozási Zrt. a csúszásmentesítő gépeit is elindította, hogy a városban autózók könnyebben tudjanak haladni.

Könnyen csúszik a cipő a járdákon, ez a gyalogos pedig csak óvatosan lépkedve jár, nagy a csúszásveszély, hiszen a nagy mennyiségű hó megmaradt az utak, járdák szélein és több ingatlan előtt is. Mielőtt elolvadt volna, megérkezett az enyhülés, hó helyett eső, ónos eső hullott rá, így változott koripályává a város több pontja is. A balesetek, elcsúszások megelőzése érdekében az önkormányzat több helyre is kivezényelte közmunkásait.

– A gyöngyösi önkormányzat, illetve a különböző szerződéses szervezetek együttesen mintegy kétszáz főt foglalkoztatnak, azt bizton állíthatom, hogy aki hadra fogható volt, azok mind a járdák síkosság mentesítésével foglalatoskodtak – mondta Pifkó Tamás sajtóreferens.

Főként az idősebbek vannak veszélyben, hiszen könnyebben törnek a csontjaik és veszítik el egyensúlyukat. Van, aki szöges cipőt vett fel, sokan pedig csak a legszükségesebb alapanyagokért indul útnak.

Az autósoknak is gondot okoz az ónos eső, a Városgondozási Zrt. ezért útnak indította csúszásmentesítő gépeit.

– Ahol eddig a jég miatt nem lehetett balesetmentessé tenni az útburkolatot, ott a hókotrók most ezekbe az utcákba is eljutottak és ahol csak tudták, a latyakot hóekézés módszerével eltávolították az útburkolatról, ez a munka egyébként tegnap este 10 órakor kezdődött és még ma is tartott – tette hozzá Pifkó Tamás.

Fontos, hogy az ingatlanok előtt a tulajdonosoknak kell eltakarítani a havat.

Az előrejelzés szerint kevés csapadék a következő napokban is várható, a jövő héten viszont tovább enyhül az idő, így bízhatunk abban, hogy akkor már kicsit biztosabban lépkedhetünk a járdán.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság