Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lopják az áramot

Lopják az áramot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elszaporodtak az áramlopások Gyöngyös Duranda városrészében. A szabálysértők különböző módszerekkel kerülik ki a számlák kifizetését, ezzel megkárosítva a jogkövető, tisztességes állampolgárokat. Az ÉMÁSZ a felderítés után gyakrabban tart razziákat, hogy felfedje az illegális áramvételezőket. Kévés Tamás, a körzet képviselője saját keretéből segít a megelőzésben, ehhez pedig már egy más városban bevált technikát is talált.

Ez a trafóház biztosítja a körzet áramellátását, amely ugyan akadálymentes, mégis sokan nap, mint nap tapasztalják, hogy valami nincs rendben. Lakossági bejelentések alapján derült fény arra, hogy nagymértékben elszaporodtak az illegális áramvételezések a körzetben, ez pedig sok gondot okoz azoknak, akik tisztességesen fizetik a számlákat.

– Ez veszélyezteti a szolgáltatás biztonságát, ellátását, illetve a normálisan és jól fizető, jogkövető magatartással élő állampolgáraink pedig tönkremennek háztartási gépeik, fűtőberendezéseik, és egyéb kárt okozhat – sorolta Kévés Tamás alpolgármester.

Így például azt is, hogy ők fizetnek az illegális áramvételezők fogyasztásáért, és akár órákra is áram nélkül maradnak. Sőt a közvilágítás esetében is akadozott a szolgáltatás. Miután fény derült az áramlopásokra, az ÉMÁSZ gyakrabban tart razziát a helyszínen, hogy felfedjék a szabálytalanságokat. Viszont Kévés Tamás szerint hosszútávon ez sem elég, ezért saját képviselői keretéből szeretné finanszírozni a megoldást.

– Múlt héten jártam Ózdon és ott tájékozódtam az ottani polgármesternél, hogy hogy sikerült valamiféle megoldást találni erre, ők az ÉMÁSZ-szal egyeztetve egy olyan megoldásra tudtak jutni, egy ilyen hálót, egy fordított gólyafészeknek is nézhetjük, ez meggátolja például azt, feldobálják az áramot, fölmásszanak, és direktbe a vezetékekre rá tudjanak csatlakoztatni – magyarázta.

Kévés Tamás szorgalmazza az eszköz elkészítését, amelyeket aztán elsőként két utcában is felhelyeznének az oszlopokra. Az ÉMÁSZ még önkormányzati bérlakásokban is felfedezett áramlopásokat, ez pedig az albérlet felmondására is okot adhat annak, akik ott lakik.


Tovább az archívumra