Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az év önkéntes egyesülete

Az év önkéntes egyesülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

135 éves múlt, komoly versenyeredmények és minőségi munka jellemzi az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. A csoportot munkája elismeréseként a 2016-os év önkéntes egyesületének választották.

A szakmai területen nyújtott megbízható és minőségi munkájának, valamint az aktív tevékenységének köszönhetően 2016-ban az év önkéntes egyesületének választották az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. Vándorkupát, oklevelet és emlékserleget vehettek át az országos ünnepségen.

– A Heves-megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság terjesztette fel az egyesületet, kellett egy szöveges bemutatás, illetve egy szakmai értékelés az egyesületről. Ezt a BM OKF főigazgatóságon bírálták el és nagyon nagy örömünkre az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek ítélték oda ezt az elismerést – mondta Füzy Andrea, az egyesület elöke.

A tűzoltószertár falát versenyeken szerzett oklevelek és serlegek díszítik. A jelenleg 47 aktív fővel működő egyesület tehát komoly múlttal rendelkezik.

– AZ egyesületünk idén ünnepli fennállásának 135. évfordulóját. Kettes típusú együttműködési megállapodásunk van a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó Parancsnoksággal, ami azt jelenti, hogy nem csak tűzoltóversenyeken, bemutatókon, ifjúságnevelő munkában veszünk részt, hanem amennyiben szükséges, az egyesület tagjai beavatkoznak tűzeseteknél, műszaki mentésnél, árvíz- belvízvédelmi munkálatokban egyaránt – sorolta az elnök.

Az önkéntes tűzoltók tehát éles helyzetben éppúgy megállják a helyüket, mint a tűzoltóversenyeken. Mindezek mellett az egyesületben komoly hangsúlyt fordítanak az utánpótlás-nevelésre.


Tovább az archívumra