Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közmeghallgatás Jászárokszálláson

Közmeghallgatás Jászárokszálláson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jászárokszállás képviselői közmeghallgatással egybekötött testületi ülést tartottak. Az ülésen részt Pócs János országgyűlési képviselő is, akitől a lakosok leginkább az utak állapotának javításáról érdeklődtek.

Főhajtással kezdődött a februári ülés Jászárokszálláson. A nemrégiben elhunyt Dr. Gyenes Miklós és Dr. Edelényi Béla háziorvosokra 1 perces néma felállással emlékeztek a képviselők és a közmeghallgatáson résztvevők.

Pócs János országgyűlési képviselő elmondta, azon dolgozik, hogy a Jászárokszállás – Jászágói útszakasz az idén elkészüljön egészen Pusztamonostorig. Ennek azért van jelentősége, mert a Rosenberger jászárokszállási gyárába munkába járó több mint 1400 ember biztonságos közlekedését segítené.

Az utcaképet csúfító romos házakról is szó esett az ülésen. Jelenleg 46 olyan ház van a településen, amit szükséges lenne lebontani – hangzott el Az ülésen.

Megtárgyalták az önkormányzat idei évi költségvetését is. Az idén közel 2 milliárd Ft-ból gazdálkodhat a város. Iparűzési adón kívül továbbra sem vetnek ki egyetlen helyi adót sem – mondta a polgármester, aki felsorolta a legfontosabb fejlesztési terveket is.

Az ülésen a civilszervezetek támogatásáról is döntöttek, az idén 20%-kal emelték a keretet, összesen 3 millió Ft-ot osztanak szét a civilszervezetek között. A város kulturális rendezvényeire és környezetvédelmi tevékenységre lehet pályázni. A pályázatok benyújtási határideje március 3.

A jászárokszállási ipari park területének bővítéséről is döntöttek, hogy így segítsék az új cégek letelepülését és a meglévő cégek terjeszkedését.


Tovább az archívumra