Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Utazás Kiállítás 2017

Utazás Kiállítás 2017

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megnyitotta kapuit az Utazás 2017. Kiállítás a Budapesti Vásárközpontban. Az idén 40. alkalommal rendezik meg az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléjét, ahol 23 ország kínálatából válogathatnak az utazni vágyók. A kiállítók között Gyöngyös és a Mátra térsége is jelen van. A rendezvény külföldi díszvendége Oroszország, a hazai pedig Győr. A látogatókat vasárnap estig várják.

2010 óta markánsan erősödik a magyar turizmus teljesítménye- mondta a kiállítás megnyitón Dr. Princzinger Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, értékelve a turista forgalom növekedését, ami hazánkban 7%-kal emelkedett tavaly is, az előző évhez képest. A belföldi kereslet ugyanolyan arányban erősödik, mint a külföldi- tette hozzá a szakember, azonban véleménye szerint még bőven van az ágazatban kiaknázatlan lehetőség. Fontos a szolgáltatás minőségének javítása, a vidék bekapcsolása, a konferencia és a gasztroturizmus fejlesztése. A kiállítás idén 40 éves, amelyen 17. alkalommal állít ki a Mátra régiójával együtt Gyöngyös városa is. Fontos, hogy a turisztikai seregszemlén megmutassa magát a város, mert sokan visszatérő vendégek, az aktív turizmus, a túralehetőség sok embert csalogat a Mátrába – vélekedett Kévés Tamás alpolgármester.

A folyamatos marketing munka a turistaforgalom növekedését eredményezte az elmúlt évben is. Az új Városmarketing kialakítása is azt a célt szolgálja, hogy Gyöngyös még jobban bekerüljön az ország vérkeringésébe – mondta Tatár László. Az alpolgármester hozzátette, a Mátra fejlesztését szolgáló uniós fejlesztési projekt előkészítő munkái már folyamatban vannak. Az idei kiállítás külföldi díszvendége Oroszország, a hazai pedig Győr. Az utazni vágyók vasárnap estig válogathatnak a 23 ország több mint 300 kiállítójának kínálatából.


Tovább az archívumra