Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véda-mérleg

Véda-mérleg

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jogsértések, valamint sebességtúllépés miatt 2016-ban több mint 265 ezer közigazgatási bírságot szabtak ki a VÉDA- rendszer kiépítése óta. A szankciók összege közel 9 milliárd forint. Közel egy éve, április elején vezette be a VÉDA- rendszert az Országos Rendőr-főkapitányság azzal a céllal, hogy javítsák a közlekedésbiztonsági helyzetet, és az Európai Unió közúti közlekedésbiztonsági programjának Magyarországra vonatkozó stratégiai céljait megvalósítsák. Mára összesen 525 darab traffipax figyeli az utakon közlekedőket.

A több hónapnyi tesztüzem után, 2016. április 5-én országszerte beélesítették a 365 darab fix traffipaxot. A már korábban aktivált 160 darab mobil készülék mellett így már 525-re nőtt a kamerák száma.
A közel egy éves távlatot nézve, összesen 265 731 volt a kiszabott közigazgatási bírságok száma, ami jelentős emelkedés az utolsó VÉDA nélküli teljes év 216 ezres adatához képest. Sebességtúllépés miatt közel 9 milliárd Ft bírságot szabtak ki.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményt küldött televíziónknak, melyben azt írják: körülbelül 2-3 év elteltével lehet majd levonni következtetést arra vonatkozóan, hogy ezek az eszközök mennyire hatékonyan segítik és támogatják a közlekedők biztonságát.

Heves megyében a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma 2015-ben 470, míg tavaly 477 volt – derül ki a statisztikai kimutatásból.

Gyöngyösön a Róbert Károly úton található a VÉDA, és nem véletlenül helyezték ide, ugyanis két olyan lámpa között van, ahol nagyon gyakran áthajtottak az emberek a piroson.


Tovább az archívumra