Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A szeretet parancsa

A szeretet parancsa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Böjte Csaba ferences szerzetes volt a vendége a Szeretetnyelvek sorozat utolsó előadásának a művelődési központban. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója azt mondja, hisz a szeretet világformáló erejében, amivel még a legnehezebb helyzeteket is megoldhatjuk.

Jézus Krisztus egyetlen parancsot adott nekünk, hogy szeressük egymást – mondta Böjte Csaba ferences szerzetes a Szeretetnyelvek utolsó előadásán. Nem kell viszont megijedni a nehézségektől, merni kell a problémákat szeretettel megoldani, ehhez pedig nagy segítséget jelenthet a vidámság is.

– Hinnünk kell abban, hogy igen, szeretettel, jó kedvvel, kicsi humorral biztos, hogy sokkal könnyebben meg lehet oldani bármit, mint veszekedve civakodni. Tehát nem hiszem, lenne ezen a földön dolog, amit dühösen, haraggal, gyűlölettel könnyebben meg tudnánk oldani, mint jó kedvvel, derűvel, vidámsággal – mondta Böjte Csaba.

A számos történettel tarkított előadáson elhangzott, ma sokan megkérdőjelezik a szeretet erejét, valamint minden ember ajándék a saját családja számára. Böjte Csaba azt mondja, szeretetünket mutassuk ki hozzátartozóinknak, akár a legegyszerűbb módon is.

– Miért nem tudjuk kimondani azt, hogy fontos vagy nekem. Hogy nélküled az egész életem nem ér semmit, üres a ház nélküled, kong az előszoba, minden, tehát szükségem van rád. És azt gondolom, nagyon fontos lenne ezt akár testbeszéddel, tehát nem muszáj mindig kimondani. Egy csokor virág, kis bonbon, figyelmesség. Hogy mondjam, ezek mind-mind lehetőségek arra, hogy egymásnak megbocsássunk, újrakezdjük és szeretetben, békében éljünk – fogalmazott.

A ferences szerzetes hozzátette, azt könnyű szeretni, aki igazán megérdemli, szeretni azt is kell, aki leginkább rászorul arra.


Tovább az archívumra