Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Éttermi hét

Éttermi hét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Háromfogásos ebéd és vacsora menük fix áron. Országszerte több mint 100 étterem csatlakozott a DiningCity Országos Éttermi Hét akcióhoz, Gyöngyösön kettő, Mátrafüreden pedig egy vendéglátóegység. Mint azt az egyik gyöngyösi étterem marketing-vezetőjétől megtudtuk: a hagyományos és modern gasztronómiát is szeretnék minél szélesebb célcsoporttal megismertetni. Az akció egyben egy versenyt is jelent, hiszen a vendégek visszajelzései alapján hirdetik ki a legjobb fővárosi és legjobb vidéki éttermeket.

Barna sörben érlelt mangalicaoldalas sült céklával és zellerrel. Csak egy fogás azok közül, amelyeket a DiningCity Országos Éttermi Héten lehet kóstolni az egyik gyöngyösi étteremben. Bár idén a Torkos Csütörtököt nem rendezték meg, ezen a héten háromfogásos ebédet, vagy vacsorát fogyaszthatunk el fix, kedvezményes áron a csatlakozott éttermekben. Országszerte 120, Gyöngyösön pedig kettő vendéglátóegység csatlakozott az akcióhoz. A menü összeállítása nem volt könnyű feladat.

– A kicsit fine dining jellegű, tehát modern gasztronómiát próbáltuk belecsempészni, de a hagyományosat is, nekünk egyébként ez az alapelvünk, hogy mindenképpen a hagyományos és a trendi ízeket is próbáljuk meg elegyíteni, illetve együtt megjeleníteni az étlapunkon – magyarázta Dinya Anikó, a Mátra Party Kft. marketingvezetője.

Asztalt foglalni az interneten lehet, ahol véleményezni is van lehetőség az éttermeket, ételeket, és a visszajelzések alapján hirdetik majd ki a legjobb éttermeket az országban– mondja Dinya Anikó, akit a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legutóbbi közgyűlésén, gasztronómiai régióvezető helyettesnek választottak. Azt mondta: fontosnak tartja a hasonló kezdeményezéseket, mint az Országos Éttermi Hét.

– Az a feladatunk, hogy az éttermek, nem csak a szállodai éttermek, hanem az önállóan működő éttermeket is képviseljük a szövetségben, érdekvédelmi szempontból, mindenféle közös akcióba bevonzzuk őket – tette hozzá a szakember.

Ezek is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a tapasztalatok szerint évek óta nő az étterembe járók száma a városban és országosan is.


Tovább az archívumra