Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nagyböjti élelmiszergyűjtés

Nagyböjti élelmiszergyűjtés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagyböjti adománygyűjtést szervez a Katolikus Karitász, melynek keretén belül tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászoruló családoknak. Az egész ország területére kiterjedő gyűjtést a Katolikus Püspöki Kar által kiadott körlevélben hirdetik meg a plébániákon. Az adakozás március 19-től 26-ig tart, az összegyűlt élelmiszereket Húsvét előtt osztják ki a nélkülözőknek.

A gyöngyösi ferences plébánián már gyűlnek az adományok. Cukrot, lisztet, rizst, tésztát, konzervet és mindenféle tartós élelmiszert szívesen fogadnak. Ezeket a szentmisék alkalmával, az oltár előtt elhelyezett kosárba gyűjtik, de ezen kívül hétköznapokon is bemehetnek a plébániára az adakozni vágyók.

– Általában a templomba járó emberek beviszik a nevezett helyre, de valaki ide leadja a plébánián azzal a céllal, hogy ő megkéri a portát, a portaszolgálatot, hogy adják oda a karitásznak, mert ők erre a célra, a gyűjtésre szánták ezt a mennyiséget, amit leadnak. Van, aki hoz 10 kiló cukrot, egy ember, van, aki kis zacskóval, mi mindent szívesen fogadunk és mindennek örülünk, amit hoznak mondta Prókai Istvánné, az Alsóvárosi Plébánia Karitász Csoportjának vezetője.

Az alsóvárosi Karitász a gyűjtéseken kívül támogatja a különböző problémákkal küszködő embereket gyógyszerekkel, speciális élelmiszerekkel, ügyeik intézésében való segítséggel. A húsvéti időszak mellett karácsonykor is adakoznak, ilyenkor műsorokat és találkozókat is szerveznek. Helyi szinten több mint 40 családnak tudnak rendszeresen segíteni ezekkel az akciókkal.

– Nekünk kell résen lenni és felkeresni a környezetünkben élő olyan embereket, akik esetleg rászorulnak, valaki a családsegítőn keresztül hozza az igazolást, hogy ő mennyire rászoruló, és akkor nyilván méltányoljuk és továbbadjuk neki – tette hozzá Prókai Istvánné.

A karitász csoporthoz bárki csatlakozhat, aki úgy érzi, szeretné támogatni munkájukat, és ezzel segítené a rászorulókat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság