Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Drogosok a lépcsőházakban

Drogosok a lépcsőházakban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kábítószert fogyasztó fiatalok keserítik meg több társasházban lakó gyöngyösi életét. A függők a lépcsőházak mellett parkokban és játszótereken is hódolnak káros szenvedélyüknek. A rendőrség arra kéri a gyöngyösieket, jelentse, aki ilyet tapasztal.

Bontott gumióvszer-csomagolást talált stábunk az egyik gyöngyösi játszótéren. A városban egyre több környéken okoz problémát a parkok és játszóterek nem rendeltetésszerű használata. Az ilyen közösségi tereken főként hétvégén és esténként egyre többen találkoznak kábítószer hatása alatt álló fiatalokkal, és találnak a droghasználatra utaló kellékeket.

– Amennyiben olyan személlyel találkozunk, aki vélhetően kábítószert fogyasztott, vagy ennek hatására randalírozik, zaklatja a lakókat, a parkokban piszkít, tör, zúz, akkor minden esetben ne nekik szóljanak, mert a kábítószert fogyasztó személyek veszélyes magatartást tanúsíthatnak, hanem rögtön a hatóságoknak. Mert ha nekik szólnak ki az ablakon, hogy maradjanak csöndben, azzal csak azt fogják elérni, hogy átmennek egy másik parkba – tanácsolta dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

„A drogosok folyton ott ülnek, fekszenek a lépcsőházunk előtt… múltkor bent aludtak!” Sorra érkeznek az ehhez hasonló hozzászólások a Megszépül Gyöngyös elnevezésű Facebook-csoportba. A függők főként rossz időben a társasházakban hódolnak káros szenvedélyüknek. Erről egy késői órákban hazajáró lakó is beszélt televíziónknak.

– Többször mentünk arra haza, hogy idegenek bent vannak a lépcsőházban és mikor ránéztünk, láttuk, hogy injekciós tűk, meg alufóliás dolgokat tettek rá a kukára, szétszórták a földön. Elég sokszor láttunk vizelet, meg köpetnyomot – sorolta.

– Én arra kérnék mindenkit, aki ilyet észlel, hogy a 112-es segélyhívón tegyen bejelentést. Arra tudom őket biztatni, hogy ha ezt a bejelentést megteszik, a rendőrség kimegy és nyilván intézkedés alá vonja ezeket a személyeket. Meggyőződünk róla, hogy mennyire valós a bejelentés. Nyilván ha ennek a gyanúja felmerül, akkor a szükséges intézkedéseket megtesszük – magyarázta Szilágyi Norbert rendőr-alezredes, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Azok a függők, akik az első alkalommal kerülnek a rendőrség látókörébe és hajlandóak részt venni elvonón, büntetlenséget kapnak. A terjesztés azonban minden esetben büntetést von maga után.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság