Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Húsvét a bibliában

Húsvét a bibliában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Így teljesedett be az írás” – Húsvét a Bibliában címmel tartott előadást Varga Pál katolikus pap a Gyöngyösi Kolping Házban. A Nagyböjti előadássorozat második állomásán a húsvét ünnepkörének központi elemét, a feltámadást hangsúlyozta a káplán atya, kiemelve: Jézus feltámadásának analógiája a hétköznapi gondokkal küzdő ember, aki a problémák leküzdése után képes újra talpra állni.

A legtöbb megkérdezett nem-hívő ember számára a legismertebb és legnépszerűbb keresztény ünnep a karácsony, holott a hitüket gyakorló keresztények számára a húsvét különösen jelentős történeti dimenzióval is bír: az egész üdvösségtörténet beteljesedését jelenti Jézus Krisztus feltámadása.

A húsvét üdvtörténeti beteljesedésének jelentősége elsősorban teológiai oldalról érthető meg. Hétköznapi értelemben azonban Jézus Krisztus feltámadásának analógiája leginkább a mindennapi gondokkal küzdő ember, aki a problémák leküzdése után képes újra talpra állni.

A szeretetnek ez az ereje valóban lehetséges, és túlmutat önmagán, túlmutat az evilági erőkön. Ez az igazi üzenete a húsvétnak, Krisztus feltámadásának – hangsúlyozta előadásában Varga Pál, káplán atya. Nagyböjti előadás legközelebb április 3-án lesz a Kolpingban, akkor Strahl Péter atya fog majd beszélni a nagyböjti időszak készülődéséről.


Tovább az archívumra