Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint egymilliárd adókból

Több mint egymilliárd adókból

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Magánszemélyek kommunális adója, gépjármű és építményadó, iparűzési adó. Március 16-án éjfélig kellett befizetni a helyi adókat Gyöngyösön is. Az önkormányzat ebben az évben 2,9 milliárd Ft helyi adóbevételt tervezett, ebből megközelítőleg 1 milliárd Ft befizetés már meg is valósult.

Március 16. volt a határidő az önkormányzatok helyi adó befizetéseinek. Eddig lehetett szankciómentesen befizetni az első félévi helyi adóelőleget- A pénzügyi igazgató elmondta, az önkormányzat az idei évre tervezett 2,9 milliárd Ft-os adóbevételből, az év első felében 1 milliárd Ft befizetésére számított. A befizetések azonban meghaladták a tervezett mértéket. Ebben az összegben a gépjárműadó még nem szerepel, annak eredményéről csak áprilisban várhatóak a pontos adatok.

Aki az adóbefizetési határidőt, azaz március 16-át elmulasztotta, azt először figyelmezteti az igazgatóság, ezt követően pedig megkezdik az adók behajtását törvényes eszközökkel. Sajnos akadnak olyan adózók is, akiknél alkalmazni kell az ikasszót, vagy a gépjárműadó befizetés elmulasztása esetén a gépjármű forgalomból való kivonását is elindítják.

Az idén is volt változás a befizetési kötelezettségekben a kommunális adót illetően, ugyanis minden egyéb lakástulajdon után a 70 év felettieknek is adózniuk kellett – mondta el Kovács Róbert pénzügyi igazgató, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ingatlan eladás és vásárlás esetén a tulajdonosváltást ne mulasszák el jelezni az adóhatóság felé.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság