Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az elképzelés jó volt, mégis kevés motoros ment el a rendőrség visontai közlekedésbiztonsági napjára

Az elképzelés jó volt, mégis kevés motoros ment el a rendőrség visontai közlekedésbiztonsági napjára

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendőrök ezúttal azt próbálták bebizonyítani: hiába minden lóerő, ha a legtöbb motoros nem ura a gépének.

A visontai ügyességi pályán olykor még a rendőrmotorosok is meg-megcsúsztak, a civil motorosok többsége pedig igencsak húzta a fékkart. Újra kiderült: a legmerészebb motorosnak is van még mit tanulnia a teljesítményről és az ügyességről. Persze a „vad” motorosokkal nehéz szót érteni a közlekedésbiztonságról. A száguldozók valószínűleg a balesetek lehetőségével sem igazán számolnak, pedig kétkerekűre ülni sokkal veszélyesebb, mint autóba.
– A motorosok kilencven százaléka a karambolok során a gerincén, illetve a koponyáján sérül meg. Létfontosságú szerv a has, a medence is, ezért fontos a védősisak és a gerincet védő protektor használata – tudatta a mentős.
A rendőrség most párbeszédet kezdeményezett a motoros társadalommal.
Bemutatták a sokkoló kampány transzparenseit is, a szabálytalan közlekedésből eredő balesetek fotóival. Idén eddig nem készült friss fotó, mert a májustól szeptemberig a 24-es főúton folyó ellenőrzések lassabb tempóra késztették a száguldozókat.
Ezen kívül KRESZ-totó, és oldtimer traktorok is vonzották a fanatikusokat, és – egyelőre tét nélkül – ki lehetett próbálni a rendőrség vadonatúj alkoholszondáit is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-06-22 )

Tovább az archívumra