Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kis növendékeinek nyitótáncával vette kezdetét a Mátra Múzeumban a Múzeumok Éjszakája

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kis növendékeinek nyitótáncával vette kezdetét a Mátra Múzeumban a Múzeumok Éjszakája

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezek a gyerekek nem csak a kilátásba helyezett igazgatói dicséretért vállalták a nyári fellépést, hanem azért is, mert az ő számukra már teljesen természetes közeg a múzeum.A gyerekek ezen az estén új felfedezéseket tehettek a szokatlan módon élettel teli múzeumban. A látogatók idén először nemcsak a kastélyépületet vehették birtokba, hanem a megszépült kertet is, sőt – igazi meglepetésként – betekinthettek a természettudományi pavilon még most épülő kiállításába. Az első látogatócsoportot maga Fűköh Levente igazgató vezette.
A természettudományi kiállítás a tehát a korábbinál gazdagabb, nem csupán mátrai vonatkozású anyaggal jelentkezik, ugyanakkor a helyi jelleget, ahol lehetett, igyekeztek megőrizni. Így a diorámákban több ismerős helyet is felfedezhetnek a Mátrát járók.
Munka tehát még sok van, de a látogatókat a félkész kiállítás látványa is meggyőzte arról, hogy érdemes lesz ide a későbbiekben is ellátogatni.
Családi programok most is voltak és a házigazdák ígérik, hogy a jövőben is szép számmal lesznek. Érdekes lett volna a kastélykertbe tervezett, fénycsapdák segítségével történő rovar- és lepkebefogás is, az eső miatt azonban ez most elmaradt. A Szent Iván napi tűztáncot azonban az eső sem akadályozhatta meg. A Vidróczki Néptánc Együttes tűz nélkül is előadta azt a több száz néző nagy örömére.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2009-06-22 )

Tovább az archívumra