Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Berzés véradás

Berzés véradás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ötven berzés diák adott ma vért a Magyar Vöröskereszt kiszállásos véradásán, vagyis összesen 150 ember életét mentik meg. A gimnazisták az önkéntes segítségnyújtás mellett kortársaikkal is versengenek, hiszen részt vesznek a gyöngyösi középiskolák számára kiírt véradóversenyen is.

Egy baráti kézfogás sokat segíthet az első lépések megtételekor. 50 végzős diák adott ma vért a Berze Nagy János Gimnáziumban a Magyar Vöröskereszt kiszállásos véradásán. A diákokat főként az motiválta, hogy vérükkel 3 ember életét menthetik meg.

Huszonketten, vagyis a diákok majdnem fele ma adott vért életében először. Volt, aki a barátok, vagy családtagok hatására döntött a véradás mellett.

Mint az élet számos más területén, a szakemberek szerint a véradásnál is nagyban befolyásolja a fiatalokat családjukban látott jó példa.

– Bízom benne, hogy megérinti őket, hogy milyen nemes dolog vért adni és bízom benne, hogy véradók lesznek majd. Statisztikák szerint a generációs véradás a legerősebb, tehát ahol a szülők is véradók, ott nagyobb eséllyel lesznek rendszeres véradók a diákok is, a fiatalok is – magyarázta Liszkainé Aradi Mária, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete területi vezetője.

A Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete minden gyöngyösi középiskolával kapcsolatban áll. A Gyöngyösi Városi Diáktanáccsal együttműködve középiskolás véradó versennyel igyekeznek motiválni a fiatalokat, hogy segítő kart nyújtsanak.


Tovább az archívumra