Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Húsvétváró

Húsvétváró

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Húsvétváró kézműves foglalkozást tartottak a Pincegalériában az Aranyecset Alapítvány képviselői, azzal a céllal, hogy megmutassák, könnyedén elkészíthető tárgyakkal is fel lehet díszíteni lakásunkat, és nem kell drága dekorációkat vásárolni. Aki ellátogatott a hétvégén, az készíthetett plüss húsvéti díszeket, ablakra akasztható koszorút papírból, és elsajátíthattak hímzési technikákat is!

Tojásdíszítés, hagyományos hímzésminta-nyomással készített terítők, plüss nyuszik polár anyagból –egy hét van még Húsvétig, de sokan szeretik előre beszerezni a dekorációkat, hogy ne kelljen drágábbnál drágább díszeket vásárolni. Az Aranyecset Alapítvány tagjai megmutatták, hogyan lehet olcsón és könnyen barkácsolni otthon.

– Azt érzem, hogy egyszerűbb megvenni a boltban, és most is itt az utcában több kreatív bolt nyílt, ahol a készterméket sokkal egyszerűbb leemelni a polcról, betenni a kosárba, minthogy otthon megvenni az alapanyagokat, vagy nem is kell megvenni, mert találunk alapanyagokat, például ezt a plüss nyuszit zokniból is el lehet készíteni, ugye fél pár zokni mindig van otthon – mondta Fajgerné Dudás Andrea, az Aranyecset Alapítvány elnöke.

Kortól és nemtől függetlenül bárki ellátogathatott erre a foglalkozásra. Az lenne a cél, hogy ápoljuk a hagyományokat, és merjünk kreatívkodni – emelte ki Fajgerné Dudás Andrea.

– Lehet nyuszit, plüss nyuszit készíteni, aminek az egyik oldala tojás, a másik oldala pedig nyuszi. A tojás mintája pedig a hagyományos mintákat őrzi, és ezekről a tojásokról másoljuk, és a szerint lehet kihímezni. De bármi mást is lehet rá készíteni, hisz Saci ugye hímző, és mindent meg tud nekünk itt tanítani, ha szeretnénk – magyarázta.

Hasonló jellegű, népi iparművészek által tartott kézműves programok, legközelebb Anyák Napja alkalmából lesznek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság