Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Roma közmeghallgatás

Roma közmeghallgatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az év első felében kétszer is rendeztek roma közmeghallgatást, mert a februári eredménytelenül zárult a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének betegsége miatt. Áprilisban viszont a roma lakosok nem vettek részt rajta, mert nem bíznak abban, hogy valóban rendbe hozzák a harmadosztályi utakat, amit rendszeresen kérnek.

Fizessük az adót, fizessük a kocsi adót, súlyadót oszt nem érünk el semmit vele. Kinek kell benyújtani a számlát? -ez még a februári roma közmeghallgatáson hangzott el, amely végül eredmény nélkül záródott, mert betegség miatt nem tudtak rajta részt venni az önkormányzat képviselői, csak a lakosok. Ott viszont újra előjött a harmadosztályi utak rossz minősége, ami az autókat is tönkre teszi és gyalogosan sem lehet közlekedni a sár miatt. Az újra megrendezett meghallgatásra viszont a lakosok nem mentek már el.

– Én úgy érzem, és úgy gondolom, azért nem jöttek el, mert ez már több éven keresztül ugyanez megy. Jönnek, elmondják a panaszukat, elmondják a gondjukat, lépést, indulást. Semmi eredménye nincs ennek az egésznek. A mai nap is azért nem jöttek, elmondták konkrétan. Nincs ennek semmi értelme, mert csak fölveszik, ha itt vannak, hogy ki mit mond, följegyzetelik, de viszont lépés ebben az ügyben nincsen – magyarázta Ivanics Sándor, a nemzetiségi önkormányzat elnöke.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzathoz eljutott információk szerint a Durandába a felgyülemlett szemét miatt konténert szeretnének az ott lakók, a harmadosztályon pedig továbbra is a járhatatlan utak jelentik a legnagyobb problémát – mondta el Ivanics Sándor.

Ivanics Sándor hozzátette, rendszeresen érdeklődnek a lakosok arról, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat indít-e közmunkaprogramot. A tervek szerint a mai napon egyeztetnek erről az önkormányzattal, de bízik abban, hogy egy együttműködési megállapodás után megvalósulhat a program.


Tovább az archívumra