Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Húsvéti roham

Húsvéti roham

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már csütörtökön is nagy volt a forgalom a piacokon és az üzletekben, a közeledő Húsvét miatt. Több műszakban, és meghosszabbított nyitvatartással készül a kiskereskedelmi áruházláncok többsége a nagypénteki munkaszüneti napra, a húsvét előtti csütörtökön és nagyszombaton. Gyöngyösön is több bevásárlóközpont döntött amellett, hogy 8 vagy 9 óra helyett, 10 óráig lesz nyitva – mondta dr. Sálinger József a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Az ünnepi asztalra valót – a sonkát és tojást – sokan még most szerzik be, vagy éppen a barkát és a vágott virágot is.

Nem sikerült még beszerezni a húsvéti asztalra valót, vagy a dekorációt? Jó hír, hogy ma és szombaton is meghosszabbított nyitvatartással várják a vásárlókat a nagyobb áruházláncok, tekintettel arra, hogy nagypéntek munkaszüneti nap lesz.

– A nagypénteknek a munkaszüneti nappá nyilvánítása azért okoz egy kicsi riadalmat, vagy zavart. Ezért aztán eléggé különbözőképpen reagálnak a cégek. A nagyoknál vagy egyébként is nyitva vannak 10-ig, vagy van olyan például Gyöngyösön is, aki 8-ig, 9-ig volt nyitva, most meghosszabbítja 10-ig a nyitvatartását, hogy a versenytárssal azonos legyen – magyarázta dr. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke.

A kisebb boltok pedig előreláthatólag szombaton maradnak a normál nyitvatartásnál, és 2 órakor bezárnak – tette hozzá dr. Sáling József.

Legnagyobb gondot azonban a pékeknek okoz majd a pénteki munkaszüneti nap.

– A pékeknek pénteken mindenképpen sütni kell, mert fizikailag nem lehet megsütni annyi kenyeret, és a mai kenyértechnológiában – én nem vagyok ebben szakértő, de azért annyira ismerem, mert vásárló vagyok én is, meg kenyérevő – hogy nem bírja ki, amit csütörtökön megvesz jövő héten keddig, ez egész biztos, meg hát a magyar ember a friss kenyeret szereti – vélekedett.

A napi bevételek valószínűleg megemelkednek majd az áruházláncok esetében. Egy biztos: a piacon már most érezhető a változás. Lászlóné Nagy Mariann, kistermelő szerint több tojás fogy, és főként a nagyobbakat keresik.

– Ünnepek előtt az a jellemző, hogy a nagyobbakat szeretik jobban vásárolni, a nagyobb méretűeket. Általánosságban, ugye ki mihez szokott, van, aki a kisebbet, van, aki a nagyobbat, de ünnep előtt azért jellemző, hogy a nagyobb tojásokat jobban kedvelik – mondta.

Az utolsó nagy rohamban még sokan visznek barkát, amelynek egyébként hajdanán gyógyerőt tulajdonítottak. De a friss vágott virágot is utolsó pillanatra hagyják. Sőt a sonkát és a zöldségeket is sokan csütörtökön vásárolták.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság