Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A téma az újrahasznosítás

A téma az újrahasznosítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Föld napi rendezvényt szervezett a város óvodásai számára a Fecske Úti Tagóvoda. Idén az újrahasznosítás volt a téma, ezért a gyerekek banános dobozokból, szőnyegtartó hengerekből hoztak létre új játékokat. A rendezvény célja minden évben az, hogy a környezettudatosságra és takarékosságra neveljék a gyerekeket.

A terem egy erdő, az egyhelyben álló gyerekek fák, a szaladgálók pedig állatok, akik éppen menedéket keresnek a fák árnyékában. A növények nem csak búvóhelyet adnak más élőlényeknek, hanem oxigént is biztosítanak. Ahhoz pedig, hogy egy kilogramm papírt kapjunk, öt kilogrammnyi fára van szükségünk. Elrettentő adat, de ezzel a kis játékkal érzékeltették a kicsikkel az óvónénik, hogy mennyire fontos többek között a papírhulladék újrahasznosítása. Ez volt a fő témája az idei Föld napi rendezvénynek a Fecske Úti Tagóvodában.

– Három helyszínen tevékenykednek,papírdobozok, konkrétan banános dobozokból építkeznek, illetve szőnyegtartó hengerekből építkeznek tutajt, házat, virágos kertet, és ehhez pedig különféle eszközöket barkácsolna, amellyel feldíszítik, élettel töltik meg – sorolta Tőzsér Lajosné tagóvoda-vezető.

Nyolc óvodából érkeztek a négyfős csapatok, hogy együtt tanuljanak játszva a környezettudatosságról. A Fecske Úti Tagóvoda egyébként minden nap nagy figyelmet fordít az energiatakarékosságra, és Földünk védelmére.

– Például a vízzel úgy takarékoskodunk, hogy fogmosáskor csak addig folyik a víz, amíg öblítik a szájukat, fogkeféjüket, illetve a megmaradt vizet összegyűjtik vödörbe, és meglocsolják a virágokat vele, a villanyt lekapcsoljuk abban a helységben, amelyikből kijövünk – sorolta a Fecske úti tagintézmény vezetője.

Ezen kívül a gyerekek sosem dobják ki azokat a papírokat, amire rajzoltak, hiszen utána is tudják még használni azokat.

Az óvodában tavaly is az újrahasznosítás volt a Föld napi rendezvény fő témája, akkor már megunt és elhasznált ruhadarabokból készített egy divattervező új szetteket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság