Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Társulási ülés

Társulási ülés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Zárszámadás elfogadása, alapító okirat módosítása és belső ellenőrzési jelentés elfogadása. Többek között ezeket a kötelező feladatokat tárgyalta át mai ülésén a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás. Ezeken kívül a mátrai települések vezetői beszámoltak arról, hogy az elmúlt időszak szélsőséges időjárása mekkora mértékű károkat okozott a földeken és lakóházakban.

Egy-két kivétellel mindenki megkapta a kedvezményt a kistérség által biztosított szolgáltatások térítési díjaiban – ezzel a döntéssel kezdődött a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás mai ülése. Ezután elfogadták a társulás 2016. évi zárszámadását, a belső ellenőrzési jelentést, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ SZMSZ módosítását és az Alapító Okirat módosítását.

Az ülés résztvevői egy beszámolót is hallhattak a KHSZK intézményegységeinek 2016-os munkájáról. Mint kiderült: a központ létszámhiánnyal küzdött, amelyet mára sikerült megoldani, és több olyan eset is történt tavaly, amely miatt jelentős változtatásokat kellett véghezvinni. Maka Piroska igazgató szerint az együttműködés a kistérséggel azonban példaértékű volt.

Szolgáltatásaik fennakadás nélküli elvégzéséhez egy pályázaton is elindulnának. A támogató szolgálat a térségben, a fogyatékkal élők életminőségének javításában segít, ennek egy része a szállítási szolgálat, amelynek megkönnyítésére megjelent egy pályázat, ennek beadásához kérték az ülésen résztvevő vezetők támogatását.

– A 2006-ban megvásárolt új, kilencszemélyes akadálymentesített autónk nagyon sokat van most már a javító műhelyben, és nagyon sokat költeni kell a javítására, úgyhogy abszolút időszerű és nagy örömmel vennénk, hogy ha befogadást nyerne egy új, akadálymentes, 9 személyes autó megvásárlására ez a pályázat – sorolta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

A polgármesterek kivétel nélkül támogatták a pályázat benyújtását. A kistérségi ülés végén minden település beszámolt azokról a károkról, amelyeket az elmúlt időszak időjárása okozott. Volt, ahol több százmilliós a kár, viszont olyan település is akad, amely alig érzékelte a csapadékot. A károk felszámolásában felmerült, hogy közösen kellene kezelni a vízgyűjtőket, így könnyebb lenne támogatáshoz is jutni.

– Ami közös pályázat lehetne, itt a vízelvezető rendszerek, csatorna, patakok tisztítása, egységes kezelése, és erre, valami uniós pénzt szerezni, erre sajnos kevés esélyt látok, sok kezelő között, vagy sok bába között elvész a gyerek, az látszik, és nem is nagyon látunk olyan kiírt pályázatot, ami a csapadékvíz elvezetést ilyen volumenbe megoldaná – vélekedett Hiesz György, a társulás elnöke, Gyöngyös polgármestere.

A kistérség után a hulladékgazdálkodási és az orvosi mikrotérség is ülésezett, ahol zárszámadást és gazdálkodási beszámolót fogadtak el a résztvevők.


Tovább az archívumra