Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érik a szabadföldi eper

Érik a szabadföldi eper

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A térség epertermésének közel harmadát semmisítette meg a Húsvéti fagyos időjárás. Már szedik a szabadföldön termő epret, egy héttel később indult a szezon, az elhúzódó hideg miatt. Ha kevesebb is, a minőséggel elégedettek a gazdák, de az időjárás függvénye, hogy lesz-e olcsó lekvárnak való gyümölcs.

Vasárnaptól szedik a szamócát Ecséd határában. Egy héttel később kezdték a betakarítást, mivel az érést késleltette az elhúzódó hideg esős idő. A 15 hektáros területen az idén kevesebb gyümölcs terem, mivel a Húsvéti fagyok, a – 6 fokos hajnali hőmérséklet virágzásában érte az ültetvényt.

Most még korai lenne a tényleges kárról beszélni- tette hozzá Benedek Orsolya. Az időjárás függvénye az ár is, most már 1100 Ft- ért is kínálják a gyümölcsöt, de előreláthatóan nem lesz 500 Ft-os eper az idén, így a lekvárbefőzés borsosabb lesz ezen a nyáron.

Sok múlik még az időjáráson. A beérő terméssel elégedettek a gazdák, egészséges nagy szemű szamócák kerülnek a vödrökbe. Előreláthatóan június közepéig eltart a szezon.


Tovább az archívumra