Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jászárokszálláson is megünnepelték államalapításunkat.

Jászárokszálláson is megünnepelték államalapításunkat.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepi szent mise után versek, köszöntők, valamint az új kenyér megáldása következett. A rendezvény a szakmai kitüntetések átadásával és az ünnepi műsorral zárult.

A szent misét követően Szölösi Attila általános iskolás tanuló versével nyitották meg az augusztus 20.-ai ünnepséget Jászárokszálláson. A Szent István napi beszédet Badócs Emánuel nyugdíjas gimnáziumi igazgató mondta. Ezt az ünnepet mindenki magáénak érzi, ezt bizonyítja az is, hogy évről évre minden alkalommal megtelik az általános iskola udvara- hangsúlyozta a főiskolai tanár.

Augusztus 20.-án Szent István fejedelemmé választását, az államalapítást és az új kenyeret is ünnepeljük. A nyugdíjas igazgató beszédében kitért az összefogás fontosságára is. Hiszen ezt az alkalmat nem a széthúzás és az ellenségeskedés jellemzi. Ilyenkor országszerte felidézik egykori királyunk tettét, mellyel helyet biztosított Európában a magyar nemzetnek.

A beszéd után Gyenes Gyula pápai prelátus megszentelte az új kenyeret majd az első szeletet a nyugdíjas gimnáziumi igazgató nyújtotta át a település polgármesterének. Az ünnepi műsor zárásaként a hagyományoknak megfelelően Gergely Zoltán, Drapos Béláné és Badócs Emánuel szakmai kitüntetéseket adtak át.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-08-20 )

Tovább az archívumra