Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elmaradt

Elmaradt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elmaradtak Gyöngyösön a délelőtti rossz idő miatt az augusztus 20-i szabadtéri programok és a tűzijáték is. A döntés sok gyöngyösit megdöbbentett. A szervezők saját bevallásuk szerint túl óvatosak voltak a bornapokra lecsapó hatalmas jégeső után.

A szervezők az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon próbálták eljuttatni az információt a lakosokhoz. A poszt rövid időn belül számos kommentet generált. A legtöbben értetlenül álltak a döntés előtt.

“Olvastam a neten, hogy Hatvanban, meg Egerben megtartották, de itt Gyöngyösön nem tartották meg, az idő pedig engedte volna. Az emberek meg fel voltak rá készülve. Elég szomorú, hogy elmaradt, de hát nem tudunk mit csinálni. Az idő engedte volna. Eső nem volt, szél nem volt, úgyhogy nem tudjuk, hogy mi volt az oka. ”

Akadnak olyanok is, akik megértik ezt a döntést. Ám ők vannak kevesebben.

“Amikor ezt elhatározzák, akkor ezt vállalni kell, hogy vagy rossz idő lesz… reggel még úgy nézett ki, hogy rossz idő lesz. Én is így döntöttem volna. Nem jöttem volna ki, mert hideg volt, meg esett. Aztán amikor az ember elindul és mégsem esik, de ugye a fellépők… szóval előre kell. Én meg tudom ezt érteni.”

Néhány hónappal a bornapokra lecsapó hatalmas jégeső után a rendezvényt szervező szakemberek saját bevallásuk szerint is talán kicsit túl óvatosak voltak. Ám a végső döntés meghozatala nem volt egyszerű.

– A technikai személyzet, akikkel szerződést kötöttünk, teljesen érthető módon nem volt hajlandó felszerelni a világosítást és hangosítást, hiszen károsodhatott volna a több milliós berendezésük. Első változatként azt gondoltuk, hogy a Mátra Művelődési Központba hozzuk be ezeket a rendezvényeket – mondta el Nagy Andrea, a GYÖNGYÖK közművelődési igazgatóhelyettese.

A szervezők azonban attól tartottak, hogy délután újabb eső érkezik a városba.

– Költséghatékonysági szempontok miatt is arra törekedtünk, hogy ezeket a leszerződött előadókat egy másik szabadtéri rendezvényünkre vissza tudjuk hívni. Ehhez akkor és ott kellett döntenünk, hiszen több óra a technika beszerelése. A helyi előadókat könnyebben értesíthettük, viszont a messziről, akár Győrből elinduló fellépőket időben kellett tájékoztatnunk ahhoz, hogy tárgyalási pozícióban maradhassunk velük szemben – magyarázta Nagy Andrea.

A For You Accapella együttest már a Szüreti Napokon láthatja a közönség, a Mystery Ganggal pedig még folynak az egyeztetések.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Mese - A kismalac és a farkasok
09:05
Ízelítő - Különkiadás
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Hollókő - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A három dió
18:09
Ízelítő - Különkiadás
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság