Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ünnepség Jászárokszálláson

Ünnepség Jászárokszálláson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ünnepi szentmise után szentelték és szegték meg az új kenyeret a jászárokszállási Szent István Napi rendezvény keretein belül. Az eseményen hagyományokhoz híven idén is átadták a szakmai kitüntetéseket és a Jászárokszállás Város Tehetségért Alapítvány díjait is.

– Akkor lehet nemzetben gondolkodni, magyarságban gondolkodni, szuverén magyarságban itt Európában, hogyha ezt az értékrendet újra megkeressük, megtaláljuk. Erről nem csak ünnepekkor prédikálunk, vagy politikai szempontból hangoztatjuk, hanem próbáljuk a személyes életünkben megélni – a magyarságról, a kereszténységről, a Jézustól kapott értékek, a szeretet és az emberség megéléséről, a hit és a megbocsátás fontosságáról is beszélt ünnepi prédikációjában Kiss Csaba esperes.

A jászárokszállási augusztus 20-i szentmise után a városi ceremóniának is a Szentháromság Templom adott otthont. Az ünnepi beszédet idén Bordás Péter okleveles építész mondta.

– István király egy olyan épület alapjait rakta le a keresztény Magyarország megalapításával, melynek tartóoszlopai a világ minden kontinensén, s annak minden országában állnak. Olyan oszlopok ezek, amelyeket magyar nők és férfiak hoztak létre a világ minden szegletében és számtalan esetben ezekre az oszlopokra emel boltívet a tudomány és a művészet – sorolta.

Jászárokszálláson már hagyomány, hogy a Szent István Napi ünnepség keretein belül adják át a szakmai kitüntetéseket. Jászárokszállás Tanulóifjúságáért Kitüntetésben részesült Rusvainé Barócsi Katalin.

– Mögöttem ott áll egy segítő iskolavezetés, tantestület, a családom, a szülők, és erőt meríthetek a szorgalmas diákjaim kitartásából is – hangsúlyozta a kitüntetett.

Kresmarik Zsuzsanna és Veres László Jászárokszállás Egészségügyéért, Méri Judit pedig Jászárokszállás Közművelődéséért Kitüntetést vehetett át.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - Sün Balázs
18:07
Ízelítő - Különkiadás
18:15
Molnár Dániel - Az otthon ott van
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:08
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság