Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanácskozott a kistérségi társulás

Tanácskozott a kistérségi társulás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 20 millió Ft értékben nyújtottak be pályázatot a Lokodi úti gondozási központ működtetésére, a bérezésekre, és eszközbeszerzésre, továbbá létszámemelésről is döntöttek a házi segítségnyújtás területén, és a méltányossági kérelmeket is elbírálták. Egyebek mellett erről tanácskoztak a kistérségi ülésen, de az orvosi mikrotérségi ülésen felmerült az is, hogy jövőre emelni kell a háziorvosi ügyeletben dolgozóknak a bérét.

Szeptember elsejével pályázatot nyújt be a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, és pozitív elbírálás esetén a Hétszínvirág Napközi Otthont befogadják az állami finanszírozási rendszerbe 3 évre, ez most az egyik cél – mondta Maka Piroska, aki kiemelte: a jövő évi tervek is megvannak már.

– Részletes gazdasági, költségvetési tervvel nyújtjuk be a pályázatot a 2018. évre, ami azt jelenti, hogy az ott dolgozó segítő szakemberek, az ott dolgozó megváltozott munkaképességű emberek bérezésének költségeit ebből a pályázati forrásból fogjuk fizetni, állami forrásból. Illetve 1-2 eszközzel bővíteni, fejleszteni a foglalkoztatást – mondta el Maka Piroska igazgató.

A kistérségi ülésen a méltányossági kérelmeket is elbírálták, továbbá elhangzott az is, hogy a házi segítségnyújtás területén létszámemelést hajtanak végre, hiszen egyre több idős ember igényli otthonában a gondozást.
Az orvosi mikrotérségi társuláson a háziorvosi ügyeletben résztvevők bérezését tárgyalták meg. A szakma szerint igenis emelni kellene az egészségügyi dolgozók fizetésén.

– Nagyon nagy bajban vagyunk. Megalázóan alacsony az orvosoknak az óradíja, erre tettek most javaslatot, hogy a jövő évi költségvetésig gondoljuk át, hogy a települések mennyivel emeljék a hozzájárulásukat, hogy ez a rendszer megmaradjon. Én mindenféleképpen amellett vagyok. Természetesen megnézzük a Kft. működését, hogy lehetne ésszerűsíteni, és főleg azon településekkel szemben más díjat kell alkalmazni, akinek az orvosa nem hajlandó ügyelni, van ilyen is, például Visonta – ismertette Hiesz György polgármester, a társulás elnöke.

Ugyanakkor vannak olyan tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek, ahol a szolgáltatást megkapják az ügyelettől, de csak az alapdíjat fizetik be – éppen ezért ebben is kell dönteni a társulásnak majd, hogy mennyivel nagyobb emelt díjat fog alkalmazni ezeken a területeken – emelte ki a városvezető.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:13
Újévi koncert 2019. (részlet)
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nappali 1. rész – életmódmagazin
19:01
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nemzetiségi magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság