Kezdőlap » Hírek - Aktuális » LMP: Kozmetikázott számok

LMP: Kozmetikázott számok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Magyarországon nem nőttek a fizetések, az átlagbér pedig jóval alacsonyabb a környező országokhoz képest. Ez Hadházy Ákos, az LMP társelnökének sajtótájékoztatóján hangzott el, ahol a politikus hozzátette megszüntetné az állami cégek vezetőinek milliós fizetését, ennek érdekében pedig aláírásgyűjtést is kezdeményeznek.

Kozmetikázott számokkal bizonyítja a kormány, hogy Magyarországon nőttek a fizetések – hangzott el Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján. Az LMP társelnöke kifejtette, hatalmasak a különbségek az egyes emberek fizetése és az állami vezetők bérezése között, a régióhoz képest pedig a magyar keresetek jócskán lemaradtak.

– A környező országokhoz képest az elmúlt hét évben szépen leszakadtunk. Nálunk a legtöbb fizetés az nulla százalékkal nőtt, míg a többi országban 25-30 százalékkal nőttek az átlagbérek. Tehát akkor, amikor a kormány azt mondja, hogy most majd emelkedések lesznek, akkor tulajdonképpen ezt a leszakadást szeretné visszahozni – fogalmazott a politikus.

Hadházy Ákos elmondta, népszavazást kezdeményeznek annak érdekében, hogy az állami vezetők ne kaphassanak érdemtelenül több millió forintos fizetéseket.

– Ez a népszavazás maximálná az állami vezetők fizetését. Ezzel nyilvánvalóan közpénzt is mentünk, hiszen nem fogunk feleslegesen hatalmas pénzeket arra érdemtelen embereknek adni, de ez az aláírás ezen túlmutat, ugyanis üzen a kormánynak. Üzen, hogy elég volt – nyomatékosította.

A politikus hozzátette: nagyon sok olyan állami vezető van, akik szemtelenül sokat keresnek, a még meg sem épült Paks II erőmű egyes vezetői pedig hárommilliós fizetéseket visznek haza. Hadházy Ákos azt reméli, hogy a népszavazási kezdeményezéssel ha megszüntetni nem is, de csökkenteni lehet majd a korrupciót.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság