Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Katolikus általános iskolaként működhet tovább az egykori mezőgazdasági szakközépiskola épülete

Katolikus általános iskolaként működhet tovább az egykori mezőgazdasági szakközépiskola épülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A középiskolások már a Mátra Szakképző Iskolában tanulnak, az így megüresedett épület hasznosításáról pedig az önkormányzat dönthet, amely átadná azt a Katolikus Egyháznak.

Üres az egykori Almásy Pál Mezőgazdasági Szakiskola udvara. Jövő héten sem jönnek ide diákok, a nyár elején az utolsó évfolyam is elballagott, amely még az épület falai között tanulhatott. Az iskola diákjait fokozatosan vette át a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskola, szeptembertől minden diák ott tanul majd. Azzal, hogy a gyöngyösi intézményben megszűnt az oktatás, az épület kezelői joga visszaszállt a gyöngyösi önkormányzatra, amely a tulajdonjogot is szeretné megkapni, ez ugyanis jelenleg a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumé. Bár erre még várni kell, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a városatyák az épület hasznosításáról is tárgyaltak.

Az épület a jövőben is oktatási célokat szolgálna – tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzat egyelőre az egyház válaszára vár. A tulajdonjogra való igényt egyébként a szeptember 9-i képviselő-testületi ülésen nyilvánítják majd ki az agrártárca felé.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-08-28 )

Tovább az archívumra