Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tóth Krisztina írónő nevét főleg a Nők Lapja olvasói ismerhetik, hiszen az újságban rendszeresen jelennek meg prózai írásai

Tóth Krisztina írónő nevét főleg a Nők Lapja olvasói ismerhetik, hiszen az újságban rendszeresen jelennek meg prózai írásai

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Azok, akik kilátogattak a belvárosi esték című rendezvénysorozat második író-olvasó találkozójára, most személyesen is megismerhették a költőként, íróként, műfordítóként, sőt tankönyvszerzőként is jegyzett Tóth Krisztinát.

12 verseskötettel, egy novelláskötettel és számtalan, a Nők Lapjában megjelent prózai írással a háta mögött Tóth Krisztina még mindig nehezen tudja meghatározni, mi is ő. Magát leginkább költőként jellemzi, aki főként az utóbbi időben az emberi történetek iránt érdeklődik, ezért ír novellákat.

A belvárosi esték író-olvasó találkozóján ezekből a történetekből hallhatott a közönség néhányat az író előadásában. De hallhattak gyerekverseiből is – merthogy ez a műfaj is nagyon közel áll hozzá – s azt is megtudhatták, mit vall Tóth Krisztina a női vagy a férfi irodalomról.

Tóth Krisztina elmondta, még az idén ősszel megjelenik tárcanovelláiból egy új kötet, s hamarosan elkészül Vonalkód című novelláskötetének a folytatása is, mely újabb 15 emberi történetet tartalmaz majd.

Borbándi Erik


Tovább az archívumra