Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Junior akadémiai klub

Junior akadémiai klub

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebben a tanévben először tartott előadást a JUNIOR Akadémiai Klub az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán. Az október 19-én megrendezett eseményen Dr. Tóth László intézetigazgató tartott egy interaktív előadást a gyerekeknek, a levegő urairól, a ragadozó madarakról. A bemutatóhoz segítséget nyújtott a Jászberényi Sas Központ két dolgozója, valamit 4 lakója is.

Rendhagyó biológiaóra madarakkal. Így is bemutathatnánk azt az előadást, amit a Dr. Tóth László intézetigazgató tartott a gyerekeknek az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán. A bemutató során az érdeklődők megismerkedhettek a nappali ragadozó madarainkkal, illetve a baglyainkkal, testközelből találkozhattak velük, meg simogathatták őket, valamint fontos információkat tudhattak meg a ragadozó madarak szokásairól is.

– Annál nagyobb hatást elérni, hogy testközelből, akár meg is érinteni, megsimogatni egy élő állatot, ráadásul egy olyan állatot, amit nem is nagyon lát az ember, általában nem is nagyon kerül a szem elé, főleg a baglyokra igaz ez, de a nappali ragadozó madarakat is általában nagyon nagy távolságból éppen valamerre elhúzódva látjuk. Azt hiszem ez egy pótolhatatlan élmény és ez látszott a gyerekek lelkesedésén is – fogalmazott Dr. Tóth László intézetigazgató, főiskolai tanár.

Az országban először az Akadémiai Klub keretein belül a Gyöngyösi Campus hozott létre egy kimondottan csak Junior korcsoportnak szánt előadássorozatot.

Ennek a kezdeményezésnek, célja az volt, hogy a tankönyvekben leírtakat, lerajzoltakat testközelben is megtapasztalhassák és átélhessék a gyerekek.

– Az volt a cél, hogy ezt a korosztályt, minél közelebb tudjuk hozni a tudományokhoz. Megismerkedjenek vele, ne féljenek tőle, ismerjék meg a folyamatokat és majd egyszer, előbb utóbb hátha itt köszönthetjük őket ebben az intézményben, ennek az intézménynek a falai között – hangsúlyozta Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita tanszékvezető, egyetemi docens.

Az előadássorozat további eseményeiről az Egyetem honlapján és hivatalos Facebook oldalán érdeklődhetnek.


Tovább az archívumra