Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közel 70 millió forintot nyert a kompetencia alapú oktatás fejlesztésére Gyöngyös öt oktatási-nevelési intézménye

Közel 70 millió forintot nyert a kompetencia alapú oktatás fejlesztésére Gyöngyös öt oktatási-nevelési intézménye

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A két általános iskolában és három óvodában megvalósuló programban eszközbeszerzés és a pedagógusok továbbképzése is szerepel.

Projektindító értekezleten ismertették a polgármesteri hivatal dísztermében a 100 százalékos intenzitású támogatás részleteit. A programban két általános iskola, az Arany János és a Kálváriaparti szerepel, a két intézmény 24-24 millió forintos támogatáshoz jut, míg az Epreskert úti, a Katona József úti és a Tündérkert Óvoda 7-7 millió forintot kap.

Erre költenek a legtöbbet az érintett intézményekben, ahol a projekt ideje alatt külső szakértők is segítik majd a munkát.

Továbbképzésre fordítják a támogatás legnagyobb részét az óvodákban is, ahol az iskolákhoz hasonlóan a pedagógusoknak új szemléletet kell elsajátítaniuk.

Ezek a képek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában készültek. Itt már korábban bevezették a kompetencia alapú oktatást, amelyet ilyen kézi számítógépekkel segítenek. Hasonló eszközök beszerzésére a most támogatásban részesült intézményekben is nyílik lehetőség.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-09-16 )

Tovább az archívumra