Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Négy éves kutatási program zárult a Károly Róbert Főiskolán

Négy éves kutatási program zárult a Károly Róbert Főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elsősorban bioenergetikával foglalkozó kutatási program csütörtöki zárókonferencián a projekt résztvevői foglalták össze az eredményeket.

A Károly Róbert Főiskola öt évvel ezelőtt hozta létre a BIOENKRF nevű kutatás-fejlesztési Konzorciumot, amelynek tagjai 25 témában folytattak kutatásokat a biomassza- bioenergetika meghatározó területein. Az eredményeket csütörtökön zárókonferencián ismertették.

Mára a megújuló energiaforrások kutatása meghatározó területté vált, amely hamarosan a képzésben is megjelenhet, miután a rektori konferencia engedélyezte a megújuló energia természeti erőforrás gazdálkodási alapszak akreditációját. Ezt a szakot az országban elsőként a gyöngyösi intézményben vezethetik majd be, az oktatás során pedig a most zárult kutatás eredményeit is felhasználják.

A megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kutatásokat a Nemzeti Kutatási és Technológia Hivatal is prioritásként kezeli, amelyre a szűkülő energiaforrások miatt van szükség.

A BIOENKRF projekt folytatódik. Az eredményekre alapozva a főiskola újabb pályázatok benyújtását tervezi, és már az üzleti szféra is érdeklődik a projektek iránt.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-09-24 )

Tovább az archívumra