Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közel 30 millió forintot nyert informatikai fejlesztésekre a gyöngyösi mellett hat környékbeli könyvtárat tömörítő konzorcium

Közel 30 millió forintot nyert informatikai fejlesztésekre a gyöngyösi mellett hat környékbeli könyvtárat tömörítő konzorcium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az uniós forrásból megvalósuló négyéves programban egy összehangolt könyvtári adatbázis hoznak létre, a vakok és gyengénlátók számára pedig speciális programokkal könnyítik meg a könyvtárhasználatot.

Ilyen számítógépeken lehet most dolgozni a gyöngyösi könyvtárban. A fejlesztésnek köszönhetően ezeket is korszerűbbekre cserélhetik majd, és nem csak itt, hanem hat másik település könyvtárában is.
A legnagyobb összeget, közel 14 és fél millió forintot a gyöngyösi könyvtár kapta, míg a hat másik település másfél és hárommillió forint közötti összeget költhet infrastruktúra-fejlesztésre. A pénzből informatikai eszközöket vásárolnak majd, és létrehoznak egy összehangolt könyvtárközi adatbázist is.
A pályázatban a fogyatékkal élőkre is gondoltak, a vakok és gyengénlátók számára ugyanis külön munkaállomásokat alakítanak ki, ezzel is megkönnyítve számukra a könyvtárhasználatot.

Az Aktuális napi hírei (2009-10-01 )

Tovább az archívumra