Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több, mint 6 millió forintos bírságot szabtak ki Heves megyében a szüretelőkre az Apeh revizorai

Több, mint 6 millió forintos bírságot szabtak ki Heves megyében a szüretelőkre az Apeh revizorai

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 20 napos ellenőrzés során nyolc másik szakhatóssággal közösen nemcsak a földeken dolgozókat, hanem a szüreti és borfesztiválokon, valamint szőlőfeldolgozó-ipari területeken a munkáltatókat és a kereskedőket is vizsgálták.

Az idén is 20 napon keresztül, szeptember 7–27–ig járták a szőlőföldeket a revizorok. A szüretelőket és a szőlősgazdákat is ellenőrizték, de a borfesztiválokon, a piacokon és a kirakodóvásárokon is vizsgálódtak az Apeh emberei, másik 8 szakhatósággal közösen.

A gyöngyösi szüreti fesztiválon, illetve a régió több őstermelői piacán találtak szabálytalanságokat az ellenőrök, de az idén nem a feketemunkások foglalkoztatása volt a leggyakoribb vétség . – mondta el a szakember.

Ha az adóhatóság rajtakapja a feketemunkásokat és a munkáltató már visszaesőnek számít, tehát már máskor is dolgoztak nála be nem jelentett alkalmazottak, akkor akár 1 millió forintos büntetést is kiszabhatnak a revizorok, A megyében 14 alkalommal büntettek az adóhatóság emberei több, mint 6 millió forint értékben.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-10-02 )

Tovább az archívumra