Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A 105 eddig beadott pályázatból, csaknem 9 milliárd forintos fejlesztésről adhat számot a heves megyei önkormányzat és intézményei, derült ki a mai sajtótájékoztatón Egerben

A 105 eddig beadott pályázatból, csaknem 9 milliárd forintos fejlesztésről adhat számot a heves megyei önkormányzat és intézményei, derült ki a mai sajtótájékoztatón Egerben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzat a kisebb fejlesztéseket hazai forrásból, míg a milliárdos beruházásokat uniós támogatással valósították meg.

2006 – tól eddig 61 pályázatot zártak le, szakmai és pénzügyi szempontból is sikeresen, csaknem 5 és fél milliárd forint értékben. – mondta el Sós Tamás a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Több folyamatban és elbírálás alatt álló pályázatból, mintegy 105 –ből a megyei önkormányzat 9 milliárd forintos fejlesztést vár összesen. A legnagyobb projektek közé tartozik a gyöngyösi Orczy kastély természettudományi pavilonjának megépítése is.

Sós Tamás hozzátette, a sikeresen megvalósított pályázatok 50 % – át a megye intézményei nyújtották be, 28 intézményük pályázott sikeresen, a 40 –ből. A megye több oktatási intézménye is megújulhat ezek a pályázatok még elbírálás alatt állnak. Az eddigi lezárt pályázatok közül 37 –et hazai forrásból, 24 –et pedig az unió támogatásával valósítottak meg.

A 9 milliárdon felül a Markhot Ferenc Kórház rekonstrukciójának elindítása is a tervek között szerepel. – tette hozzá Sós Tamás.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-10-13 )

Tovább az archívumra