Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli Mátra teljesítménytúra

Téli Mátra teljesítménytúra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Virtuálisan kikerült a megtelt tábla hétvégén Mátrafüredre. Több mint 3700-an indultak a térség egyik legnépszerűbb teljesítménytúráján, a Téli Mátrán. Az esemény lebonyolítását idén 4 rendőr, 4 közterület felügyelő, 28 polgárőr és közel 70 diák és önkéntes segítette.

Napsütéses téli idő várta a túrázókat hétvégén. Idén is a már jól megszokott 4 táv közül választhattak azok, akik neveztek a Téli Mátra Teljesítménytúrára. A szervezők az esemény előtt megtartották az ilyenkor elmaradhatatlan pályabejárást. Míg volt olyan év, amikor patakáradás miatt kellett útvonalat módosítaniuk, tavaly pedig a rendkívüli hideg állította kihívás elé az indulókat, idén ideális körülmények várták a túrázókat.

– Nincs nagy hó, és jól fog a hó, úgyhogy ez gyorsabb időket prognosztizál. Itt Mátrafüreden 5-6 cm a hóvastagság, a magas Mátrában, Galyán, Kékesen 20-25 centis. Még az sem olyan nagy, hogy a túrázókat akadályozná – mondta Molnár Tamás, a program szervezője.

A legnépszerűbb táv idén is az S-es volt. Több mint 1200-an választották a 19 km hosszú, ám a 611 m szintemelkedés miatt közel sem egyszerű távot.

A rendezvény népszerűsége és a környezetvédelmi előírások miatt 2015-ben szükségessé vált az előregisztráció bevezetése. A szabad helyek ezúttal is nagyon gyorsan, 10 nap alatt elfogytak. Idén összesen több mint 3700-an indultak a 4 táv valamelyikén, 3100 túrázónak pedig a szintidőn belüli célba érkezés is sikerült.


Tovább az archívumra