Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyugállományúak

Nyugállományúak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Helyőrségi Nyugállományúak Klubja taggyűlést tartott, mely során megvitatták beszámolóikat valamint megszavazták idei programjukat. A tagok minden évben nagy hangsúlyt fektetnek a honvédelmi hagyományok megőrzésére.

Taggyűlést tartott a hétvégén a Helyőrségi Nyugállományúak Klubja. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is fontos feladatuknak tartják a honvédelmi hagyományok ápolását, mint például a honvédsírok gondozását és a különböző rendezvények szervezését.

– A honvédsírok gondozása nagyon régi, most már cseknem 30 éves tevékenységünk. Amikor is akkor itt szolgáló ma még itt lévő nyugdíjas személyek segítségével próbáljuk azokat a katonasírokat rendben tartani. Ebben nagyon jó együttműködést sikerült kialakítani városszépítő és -védő egyesülettel – magyarázta Engelleiter Zoltán elnök.

A mintegy 110 fős klub nem csak volt katonákból és hozzátartozóikból tevődik össze, hanem a katonai elveket tiszteletben tartó civilek is ide tartoznak, ezzel segítve a magyar honvédség örökségének fenntartását. Az 1968-ban alapított klub idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

– Úgy gondolom, hogy ez a bizonyos rendezvény májusban akár a városnak is az egyik kiemelkedő rendezvénye lehet, hiszen – nem árulok el titkot – a honvéd művészegyüttes csoportjai is jönnek, és szeretnénk, ha ezen a rendezvényen nem csak mi, volt katonák, hozzátartozóik, hanem a város közönsége is részt venne – mondta Engelleiter Zoltán.

A hagyományok őrzésén túl szeretnék vonzóvá tenni a katonai pályát a fiatalok számára.


Tovább az archívumra