Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Akár évi 26 ezer forintos megtakarítást is jelenthet egy átlagos gyöngyösi családnak a távhő-áfa öt százalékra történő csökkentése – a költségvetésnek pedig közel 20 milliárd forintos kiadást

Akár évi 26 ezer forintos megtakarítást is jelenthet egy átlagos gyöngyösi családnak a távhő-áfa öt százalékra történő csökkentése – a költségvetésnek pedig közel 20 milliárd forintos kiadást

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén egyszer már csökkent a távhő ÁFÁ-ja, júniusban 18 százalékra.

A hirtelen jött lehűlés miatt a legtöbb lakásban befűtöttek a napokban. Ezekben a távfűtéses lakásokban is melegek már a radiátorok. Tegnap fűtötték fel a kazánokat, a lakók már kevesebbet fizetnek érte: júniusban 18 százalékra csökkent a távhő ÁFÁ-ja, januártól pedig a kormány hétfőn bejelentett döntése értelmében öt százalékkal adózik majd a távhő.

Az ÁFA-csökkentés jelentős megtakarítást jelent a távfűtött lakásokban élőknek. Már most évente átlagosan 10 ezer forinttal csökkent a szolgáltatás díja, januártól pedig újabb 26 ezer forint maradhat a családi kasszákban.

A csökkentés csak késve jelenhet meg a számlákon. A díjváltozást ugyanis először az energia hivatal felé kell jelezni, csak ezt követően dönthet a képviselő-testület az új árakról.

Pifkó Tamás


Tovább az archívumra