Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Vachott Sándor Városi Könyvtár zenés barangolásra invitálta látogatóit

A Vachott Sándor Városi Könyvtár zenés barangolásra invitálta látogatóit

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyösi dallamok című összeállításban három énekes három különböző műfajban mutatott be olyan dalokat, melyeket nagyon ritkán lehet hallani, s melyek mindegyike Gyöngyösről és a Mátravidékről szól.

Zenés barangolást gyöngyösi vonatkozású népdalokkal kezdték. Kalocsai Mária olyan dalokat gyűjtött össze, melyeket ritkán lehet hallani.

Mágócsy Miklós nevét ma már kevesen ismerik. Pedig a századforduló idején több gyöngyösi vonatkozású műdalt komponált. Zilai Györgyi ezekből adott elő néhányat. Így hallhattuk a gyöngyösi segédjegyzőről és a gyöngyösi Solymos utcáról szóló dalokat is.

Nagy Tibor egyébként is szívesen zenésíti meg gyöngyösi költők verseit. Most Végh Attila, Szabó István és Kisszőlősi Szánthó Lóránt műveiből válogatott, de a műsor végére maradt egy meglepetés is. Rákos Sándor Gyöngyös, 1954. április című versének megzenésített változata hangzott el.

A műsor résztvevői szeretnék, hogy a ritkán, vagy még eddig sose hallott gyöngyösi dallamok a jövőben gyakrabban szólalhatnának meg. Ezért a zenei anyag hanghordozón való megjelentetését tervezik.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2009-10-14 )

Tovább az archívumra