Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták a 120.000. Széchenyi kártyát Egerben

Átadták a 120.000. Széchenyi kártyát Egerben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Öt heves megyei vállalkozó kapta meg jelképesen a kártyákat. A program 2002 – ben indult országszerte, a megyénkben eddig 5000 -en kapták meg, több mint 30 milliárd forintos hitelkerettel.

Bence József adácsi egyéni vállalkozónak is gratuláltak, ő is ma vehette át jelképesen a hitelét, vagyis a Széchényi kártyáját. Azt mondja nem fejleszteni akar, egyszerűen a vállalkozása fennmaradása miatt vett fel hitelt.

A megyében 2002 óta hétezren igényelték a kártyát és ötezer vállalkozón segített ez a hitelkonstrukció. A vállalkozások hitelkerete meghaladja a 30 milliárd forintot – mondta el Kósa László, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi alelnöke.

A Széchenyi kártya iránt nem csökkent a kereslet, hangzott el az átadón, a gazdasági válság miatt még többen igényeltek Széchényi kártyát.

Ezt a kedvező hitelkonstrukció elsősorban a kis és közép vállalatok veszik igénybe. A Magyarországon működő 700 ezer vállalkozás 70-80 százaléka kisvállalkozás, ők adnak munkát a foglalkoztatottak 70 százalékának. – tette hozzá a pénzügyi vezető.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-10-14 )

Tovább az archívumra