Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sajtóközleményben hangsúlyozta a gyöngyösi Fidesz elutasító álláspontját a kórház működtetését elnyert új befektetővel kapcsolatban

Sajtóközleményben hangsúlyozta a gyöngyösi Fidesz elutasító álláspontját a kórház működtetését elnyert új befektetővel kapcsolatban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A városvezetés viszont riadalomkeltésnek tartja a jobboldali felvetéseket arról, hogy újra gondok lehetnek a kórház üzemeltetésével.

Nem támogatja a szerződéskötést a gyöngyösi Polgári Frakció a nyertes Medical Investments-szel – tudtuk meg Dr. Tatár László frakcióvezetőtől. Sőt, a jobboldal azt állítja: jelenlegi formájában jogilag megtámadható akár a megkötendő szerződés is.

Nem szavatolnak hosszútávú biztonságot a Bugát Pál Kórház számára az új cég vállalásai – ez a másik probléma a jobboldal szerint. Kifogásolják azt is, hogy ismét egy hitelpiaci kockázatokkal számoló vállalkozásra bíznák a veszteségesen működtethető közfeladat-ellátást, csakúgy, mint a HospInvestnél.

Hiesz György úgy fogalmazott: a Fidesz az Apollo Tyreshoz hasonlóan most a kórházi befektetőt is el akarja üldözni, pedig ha elmegy, évi 5-600 millió forintot bukhat a város a saját erős kórházműködtetésen.

A Fidesz nem volt ott a döntéselőkészítésben, pedig minden más párt és tárgyalópartner segített megfogalmazni azt a pályázati kiírást, melyet a jobboldaliak most vitatnak – tette hozzá a polgármester.

Az újabb kórházvita ellenére egy tény: csütörtökön szerződéskötésre készül Gyöngyös önkormányzata a Medical Investments Zrt-vel, az új működtetővel.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-10-19 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Horvátország_Varasd
14:56
Máterka - dokumentumfilm
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Egy út a hegyeken keresztül - dokumentumfilm
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:09
Reklám
19:13
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:25
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:06
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság