Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sajtóközleményben hangsúlyozta a gyöngyösi Fidesz elutasító álláspontját a kórház működtetését elnyert új befektetővel kapcsolatban

Sajtóközleményben hangsúlyozta a gyöngyösi Fidesz elutasító álláspontját a kórház működtetését elnyert új befektetővel kapcsolatban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A városvezetés viszont riadalomkeltésnek tartja a jobboldali felvetéseket arról, hogy újra gondok lehetnek a kórház üzemeltetésével.

Nem támogatja a szerződéskötést a gyöngyösi Polgári Frakció a nyertes Medical Investments-szel – tudtuk meg Dr. Tatár László frakcióvezetőtől. Sőt, a jobboldal azt állítja: jelenlegi formájában jogilag megtámadható akár a megkötendő szerződés is.

Nem szavatolnak hosszútávú biztonságot a Bugát Pál Kórház számára az új cég vállalásai – ez a másik probléma a jobboldal szerint. Kifogásolják azt is, hogy ismét egy hitelpiaci kockázatokkal számoló vállalkozásra bíznák a veszteségesen működtethető közfeladat-ellátást, csakúgy, mint a HospInvestnél.

Hiesz György úgy fogalmazott: a Fidesz az Apollo Tyreshoz hasonlóan most a kórházi befektetőt is el akarja üldözni, pedig ha elmegy, évi 5-600 millió forintot bukhat a város a saját erős kórházműködtetésen.

A Fidesz nem volt ott a döntéselőkészítésben, pedig minden más párt és tárgyalópartner segített megfogalmazni azt a pályázati kiírást, melyet a jobboldaliak most vitatnak – tette hozzá a polgármester.

Az újabb kórházvita ellenére egy tény: csütörtökön szerződéskötésre készül Gyöngyös önkormányzata a Medical Investments Zrt-vel, az új működtetővel.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-10-19 )

Tovább az archívumra