Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ma hajnalban ismét megállt a vasúti közlekedés az országban, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete ugyanis munkakezdettől folytatta gördülő sztrájkját a jövő évi elvonások és a vonalbezárások elleni tiltakozásul

Ma hajnalban ismét megállt a vasúti közlekedés az országban, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete ugyanis munkakezdettől folytatta gördülő sztrájkját a jövő évi elvonások és a vonalbezárások elleni tiltakozásul

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A munkabeszüntetés csupán néhány órán át tartott, estére mindenütt helyreáll a közlekedés.

A gyöngyösi vasútállomáson reggel fél kilenckor nyoma sem volt a VDSZSZ sztrájkjának, igaz reggel kilenc órára mindenütt felhagytak a munkabeszüntetéssel a szakszervezet tagjai – mondta televíziónknak Sigulinszki Tibor MÁV-szóvivő, aki szerint az esti órákra valamennyi vonalon helyreáll a vasúti közlekedés.

A szakszervezet egyebek mellett azért tiltakozik, mert a kormány a jövő évi költségvetésben a közösségi közlekedéstől 40 milliárd forintot kíván elvonni, emiatt pedig igen súlyos helyzetbe kerülne a MÁV. A szakszervezet egyébként sikeresnek, de eredménytelennek nyilvánította a mai munkabeszüntetést, amelyben számításik szerint mintegy 1500 ember vett részt. A sztrájk gyakorlatilag bármikor újraindulhat.

A MÁV és az érdekvédők között folyamatosak az egyeztetések, a mai napon azonban még az elégséges szolgáltatásokról sem sikerült megállapodniuk, ezért egy esetleges újabb munkabeszüntetés idején újra kiszámíthatatlanná válik a közlekedés.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-10-19 )

Tovább az archívumra