Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkötötte a szerződést a gyöngyösi önkormányzat a kórházműködtetést elnyert nagyatádi céggel

Megkötötte a szerződést a gyöngyösi önkormányzat a kórházműködtetést elnyert nagyatádi céggel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mai ülésen emellett döntöttek arról is, hogy felállítják a településőri hálózatot, és kötvénykibocsátásról is határoztak.

Az ülés kezdetén bemutatkozott a város új főrendőre, Balogh Tibor őrnagy, aki mellett ott volt a megyei kapitány és az immár megyei bűnügyi igazgatóvá avanzsált Dr. Lóczi Zsolt is. Elhangzott: a korábbi szemlélet jegyében dolgozik majd az új városi kapitány is, aki több rendőrt ígért a gyöngyösi utcákra.

A testület 14 órától zárt ülésen tárgyalta a Bugát Pál Kórház működtetésének átadását a tenderen nyertes Medical Investments Zrt-nek. A nyílt ülésen viszont megtudtuk: a korábbi befektető HospInvest Zrt.csődje kapcsán 350 vállalkozás közel 5 milliárd forint összértékű tartozást szeretne behajtani a csődbe jutott kórházvállalaton.

A településőrség felállítása generálta a legélesebb vitát a mai ülésen. November elsejétől ugyanis 14 településőr segíti egy nyertes pályázat forrásaiból a jelenlegi hét közterület-felügyelő munkáját. A településőrök nem rendelkeznek hatósági jogkörrel és fegyverrel sem, és kényszerítő eszközt sem alkalmazhatnak. Az önkormányzat félmillió forintot fordít a ruházatuk megvásárlására, a rendészeti tárca pedig két és félmillió forintot biztosít az új feladatkör finanszírozására. Hatvannégyen szeretnék elnyerni a munkaköröket, ennyien jelentkeztek településőrnek.

Döntöttek arról is, hogy a város 800 millió forint értékben euró-alapú kötvényeket bocsásson ki még az idén, erre várják az ajánlatokat november 30-ig. A forrásbevonás célja az uniós pályázatok önkormányzati önerejének biztosítása, mivel kevesebb adó folyt be a válság miatt, és az ingatlanértékesítési törekvések sem jártak kellő sikerrel. A szükséges önrész 11 uniós projektnél a zsellérközös rész fejlesztésével együtt 916 millió forintot igényel.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-10-22 )

Tovább az archívumra