Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közel nyolc százalékkal csökkenhet jövőre a gyöngyösi önkormányzati hivatásos tűzoltóság költségvetése

Közel nyolc százalékkal csökkenhet jövőre a gyöngyösi önkormányzati hivatásos tűzoltóság költségvetése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezzel a szolgálatot még el tudják látni, a különböző juttatásokon azonban spórolniuk kell majd. A tűzoltók a hétvégén a Parlament előtt tüntettek, a demonstrálók között gyöngyösiek is voltak.

Mintegy két és fél ezer tűzoltó tüntetett október 19-én a budapesti Kossuth téren – ez látható az internetről származó felvételeken. A demonstrálók között gyöngyösi tűzoltók is voltak, mindnyájan a jövő évi költségvetés megszorításai ellen tüntettek. Mint mondják: a büdzsé tervezete szerint 1,8 milliárd forinttal jut kevesebb jövőre a tűzoltóságoknak.

A gyöngyösi tűzoltóparancsnok szerint a szolgálatot a költségvetési elvonás mellett is el tudják látni, a különböző juttatásokon azonban kénytelenek lesznek spórolni.

A parancsnok azt mondta: már azzal is elégedettek lennének, ha jövőre ugyanakkora összegből gazdálkodhatnának, mint idén. Azonban ez sem sok: a parancsnokság a dologi kiadásokon minden évben kénytelen spórolni.

Mindezek ellenére a gyöngyösi parancsnokság jövőre a gépjárműpark korszerűsítését tervezi, erre az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatának útján szeretnének anyagi forráshoz jutni.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-10-22 )

Tovább az archívumra