Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Országjáró körút

Országjáró körút

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem lehet szőnyeg alá söpörni az elmúlt 8 év korrupciós ügyeit. Nagy magánvagyonok jöttek létre, miközben az ország szenved attól, hogy nincs pénz sok fontos dologra. Erkölcsi kötelességünk, hogy ebben igazságot tegyünk – ezt mondta Karácsony Gergely az MSZP- Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Gyöngyösi sajtótájékoztatóján a minap. Úgy fogalmazott: április 8-a egy lehetőség arra, hogy egy másik Magyarországot építsenek.

2018-tól Magyarország miniszterelnöke lesz Karácsony Gergely – ezekkel a szavakkal köszöntötte Orosz Bálint János az MSZP- Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét a minap.

Április 8-a egy lehetőség arra, hogy egy másik Magyarországot építsünk – fogalmazott Karácsony Gergely, aki országjáró körútjának keretében látogatott el városunkba.

– Én egy halk szavú, de nagyon sokat dolgozó, a választópolgárokat szolgáló kormányzást szeretnék elindítani Magyarországon. Ehhez az ellenzéki pártok közül csak nekem van programom, és csak nekem van ehhez kormányom, hiszen a múlt héten meg is neveztem azokat a potenciális minisztereket, akik ennek a kormányzásnak a végvivői lennének. Csupa olyan ember, aki nem kötődik pártokhoz, hanem független szakértő, aki ezt a programot vallja és hiszi – jelentette ki.

Úgy fogalmazott: az egyik legnagyobb betegsége ma Magyarországnak az a korrupció, ami az elmúlt 8 évben soha nem látott magasságba emelkedett.

– Ahhoz, hogy ezzel valamit kezdeni tudjunk, és az elmúlt 8 év visszás ügyeit ki tudjuk vizsgálni, ehhez egy új intézményre van szükség, egy olyan intézményre, ami az Európai Uniós tagállamok tapasztalatai alapján létre is hozható. Romániában már működik egy ilyen antikorrupciós ügyészség, és bizony kőkeményen fellép az ottani korrupciós ügyekkel szemben – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón Orosz Bálint János országgyűlésiképviselő-jelölt leszögezte: mivel Vona Gábor, a Jobbik elnöke már befutó helyen van, a lista első helyén, ezért egyéniben neki már nem kellene elindulni.

– Két képviselő a térséget jobban tudná helyzetbe hozni, több fejlesztést tudna idehozni, tehát ha tényleg komolyan gondolja, hogy a kormányt leváltja, le szeretné váltani, akkor mindenképpen vissza kell lépnie az egyéni jelöltségtől – vélekedett.

Hozzátette: a megyei közgyűlésben ő már bizonyított, a települések érdekeit tartja szem előtt és őket támogatja – ezért is tartja magát esélyesnek.


Tovább az archívumra