Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 18 millió forintból akadálymentesítik és korszerűsítik a gyöngyösi Hajléktalanok Gondozóházát

18 millió forintból akadálymentesítik és korszerűsítik a gyöngyösi Hajléktalanok Gondozóházát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A pályázaton nyert csaknem 15 millió forintból a vizesblokkot, az orvosi szobát és az udvart is felújítják. Az önrészt a fenntartó, a helyi önkormányzat fedezi. A beruházás leghamarabb tavasszal kezdődhet el.

A folyosó a szobák és a vizesblokk is megújul, illetve a fogyatékkal élők számára is könnyebben használhatóvá válik a hajléktalanok gondozóházának belső épülete, egy nyertes projekt kapcsán. A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány a Norvég Alap támogatásával kiírt pályázatát nyerte meg a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ. A 14 és fél millió forintot a menház úti épület korszerűsítésére fordítják.

A beruházás összköltsége 18 millió forint, a pályázat két önrészből tevődik össze, pénzbeli és természetbeli támogatásból, ami igen példaértékű – mondja Beneiné Maka Piroska.

Ilyen a projektmenedzserek munkája, illetve a közfoglalkoztatottak bevonása a munkálatokba.

A felújítást szakaszosan végzik majd, leghamarabb tavasszal kezdenek hozzá, a közbeszerzési eljárás, illetve a téli időjárás miatt. Az új és akadálymentesített épületet az udvarral együtt várhatóan jövő év augusztusában adják át.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-11-05 )

Tovább az archívumra