Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megélhetés és nagyobb bér

Megélhetés és nagyobb bér

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A lehető legszélesebb körnek a lehető legmagasabb jövedelmet kell biztosítani, emellett pedig mindenki számára legyen elérhető minden közszolgáltatás – ezt szeretné elérni az LMP, hangozott el a tegnapi sajtótájékoztatón. Ha Magyarország meg szeretné teremteni az Európai Uniós életszínvonalat az állampolgárainak, és emelni a minimálbéreket, abban az esetben ez a külföldi tőkére alapított foglalkoztatás összeomlik – mondta Sallai R. Benedek, országgyűlési képviselő.

A magyar emberek életével semmilyen formában nem foglalkozott az országgyűlés az elmúlt 8 évben – nem lehet tudni, hogy mi lesz a falvakkal, a megyei jogú városokkal, továbbá az is elszomorító, hogy a magyar emberek kevesebb ideig élnek, mint az uniós állampolgárok. Hatalmas a leszakadás – ezt mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Sallai R. Benedek az LMP országgyűlési képviselője.

– A kormányzati propaganda az minden nap siker sztorikról beszél, hogy bennünket irigyel egész Európa, itt minden nagyon nagyon jó. Miközben Magyarország kiemelkedő magassággal mutatja a migrációs folyamatokat, magyar állampolgárok, akik elhagyják nap, mint nap Magyarországot. Magyarország az, ahol 4 Európai uniós régió a legrosszabb egy főre eső GDP-t produkálja, és ebben benne van Dél-Dunántúl mellett egész Észak-Alföld, Dél-Alföld és Észak-Magyarországi régió – sorolta.

Foglalkoztatást, megélhetést és sokkal több bért ígér az LMP. Addig, amíg a Magyarországi átlagbérek nem érik el az osztrák átlagbéreket, nem lehet megállítani a fiatalok elvándorlását. Mindemellett a szegénység is óriási méreteket ölt és az egészségügyben is nagy gondok vannak.

– Sajnos a korrupció elvitte ezeket a forrásokat, utakról, egészségügyről, és így tovább, sok-sok mindenről. A bérekről, a nyugdíjakról és nagy a szegénység ebben a megyében is – fogalmazott Reichenberger János Gyula, országgyűlési képviselőjelölt.

A lehető legszélesebb körnek a lehető legmagasabb jövedelmet kell biztosítani, emellett pedig mindenki számára legyen elérhető minden közszolgáltatás – ezt szeretné elérni az LMP, hangzott el a rendezvényen.


Tovább az archívumra