Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Berze diáknap

Berze diáknap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Diáknapot tartottak a Berze Nagy János Gimnáziumban. Az eseményen a 11.-es, kampányoló osztályok játékos programokkal, ételekkel és italokkal várták a többi évfolyam tagjait, és a tanárokat is.

A diáknap a gyöngyösi gimnáziumban igazi kultikus eseménnyé vált, amelyet a húsvét előtti hét egyik napján szoktak megrendezni. A diáknapot egy kampányoló nap szokta megelőzni, ahol a 11.-es osztályok levetítik kampányfilmjeiket. Ez a szertartás azért is kulcsfontosságú, mert ez az egyik legfőbb szempont a diákoknak abban, hogy eldöntsék, kire szavaznak majd másnap.

A diáknapi programok után következik az eredményhirdetés, amely vagy az iskola udvarán, vagy a sportcsarnokban zajlik. A versengő osztályok azon tagjai, akik a kategóriákban a legtöbb szavazatot kapják, egyéni díjakat is átvehetnek, végül kihirdetik a győztes osztályt, amelyik szimbolikusan átveheti az iskola kulcsát a következő diáknapig.

A diáknap nem csak a szórakozásról szól, hiszen sok munka előz meg egy ilyen eseményt. Ennek során a diákok képesek csapatként is együttműködni, közelebbről megismerhetik egymást, sőt, sokszor tanáraikat is, akik egy külön műsorral is készülnek a gyerekek számára.


Tovább az archívumra