Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Díszpolgárává fogadta a Károly Róbert Főiskola Glatz Ferenc akadémikust, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökét

Díszpolgárává fogadta a Károly Róbert Főiskola Glatz Ferenc akadémikust, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A ünnepi gesztusra a Károly Róbert Tudományos Nap keretében került sor, ahol az előadók a fenntartható fejlődés lehetőség kutatták.

Károly Róbert domborművének felavatásával kezdődött a Tudomány Ünnepével egyidejűleg rendezett idei Károly Róbert Tudományos Nap a gyöngyösi főiskolán. A leleplezést követően Magda Sándor, a főiskola rektora és Lakatos István, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Miskolci Területi Bizottságának elnöke aláírta a két intézmény közötti együttműködési megállapodást.

A Tudományos Nap konferenciával folytatódott, ahol az előadók – köztük Pálinkás Józseffel, az MTA elnökével – arra kerestek választ, miként tartható fenn a fejlődés a gazdasági válság idején.

Magda Sándor rektor azt hangsúlyozta, a magyar gazdaság számára, ahogy a történelem során többször, most is az agrárium tudja leginkább biztosítani a fenntartható fejlődést.

A tudományos előadások után ünnepi gesztussal zárult a program, a főiskola ugyanis díszpolgárává fogadta Glatz Ferenc akadémikust.

Az MTA egykori elnöke kiemelte: napjainkban különös jelentősége van a természet- és társadalomtudományok közeledésének, amelyben a Károly Róbert Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara az élen jár.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-11-09 )

Tovább az archívumra