Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több, mint hétszáz nézőt vonzott a gyöngyösi moziba az ORTT Mustra Filmfesztivál.

Több, mint hétszáz nézőt vonzott a gyöngyösi moziba az ORTT Mustra Filmfesztivál.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A két napos eseményen csaknem negyven magyar filmet vetítettek le az elmúlt húsz év ORTT által támogatott alkotásaiból.

2004 óta minden évben két helyszínen is rendezett filmfesztivált az Országos Rádió- és Televízió Testület. Idén Gyöngyös volt a második. Csaknem 800-an moziztak ingyen az elmúlt hétvégén.

A mostani fesztiválnak két különlegessége is volt. Az egyik a rendszerváltás 20. évfordulója. Tucatnyi dokumentumfilmet vetítettek ebben a témában. Ezen kívül a nemrég elhunyt Cseh Tamásra is emlékeztek.

Péntek este a vetítésekkel egy időben egy vitafórumon is részt vehettek az érdeklődők a Cinema Bridgeben. Jelen volt az ORTT leköszönő elnöke, Dr. Majtényi László, Durst György a Duna TV képviseletében, Grunwalsky Ferenc a Magyar Mozgókép Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, Pusztay András MTV-s producer, és Herendi Gábor, a Valami Amerika c. film producere. A beszélgetés a magyar gyártású filmekről, és azok támogatásáról szólt.

A szakemberek hangsúlyozták, tisztában vannak azzal, hogy számos helyi műhelyben születnek színvonalas alkotások, de ezek azonban a közös marketing hiányában egyelőre csak nehezen tudnak bekerülni az országos vérkeringésbe.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-11-09 )

Tovább az archívumra